tirsdag , 16 april 2024
Home LOVEN Hviterussland: Over 1400 i fengsel av politiske grunner
LOVEN

Hviterussland: Over 1400 i fengsel av politiske grunner

FNs høykommisjonær for menneskerettigheter har laget  rapport om brudd på menneskerettigheter i Belarus. 

Ifølge en rapport som FNs kommisjonær for menneskerettigheter har offentliggjort sitter 1462 i hviterussiske fengsler av politiske grunner. Noen  har gjennomgått torturer .

Rapporten viser at myndigheter slo brutalt ned på demonstrasjon etter 2020-presidentvalget. I tillegg omtaler FN at 100 kvinner ble utsatt for seksuelt overgrep. 

FNs rapport avslører mangel på ytringsfrihet. I februar 2023 ble 797 NGO-er steint mens 432 har blitt oppløst for å unnslippe søksmål. FN mener pressefrihet er også i fare i Loukatchenkos land. Flertallet av selvstendige mediehus ble forbudt av myndighetene for «ekstremisme». 

Rapporten er basert på 2500 bevis og samtaler med 200 ofre og vitner. FN oppfordret hviterussiske ledere til å stoppe «systematiske» undertrykkelser mot motstandere. 

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *