torsdag , 18 april 2024
Home HUMANITAER Russland: Putin-regimet deporterte ukrainske barn
HUMANITAER

Russland: Putin-regimet deporterte ukrainske barn

Det viser en rapport laget av FN.  

Ifølge en rapport FNs kommisjonær for menneskerettigheter har offentliggjort den 16.mars 2023 begikk de russiske lederne krigsforbrytelser i Ukraina, spesielt deportasjon av barn. Rapporten avslørte barna ble deportert av russiske styrkene til både ukrainske områder under russisk kontroll og Russland.

FN mener dette er krigsforbrytelse som må straffes både nasjonalt og internasjonalt. 17.mars 2023 utstedte den internasjonale straffedomstolen (ICC) arrestordre mot Russlands president Vladimir Putin for «krigsforbrytelser» i sammenheng med krigen i Ukraina. Konflikten startet i 24.februar 2022. 

Fri Verden Media  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *