tirsdag , 16 april 2024
Home LEDELSE Senegal: Drapsforsøk mot opposisjonspolitiker
LEDELSE

Senegal: Drapsforsøk mot opposisjonspolitiker

Ousmane Sonko sa at presidenten i Senegal Macky Sall planla å drepe ham. Politikeren er saksøkt for både voldtekt og ærekrenkelse. 

«Ousmane Sonko er  innlagt på sykehus i en alvorlig tilstand, men han forblir stående og verdig», skrev på Facebook Y’en a marre («vi har det nok»). Dette er en politisk bevegelse i Senegal, i vestlige Afrika. 

På hans Twitter-siden meldte Ousmane Sonko at presidenten Macky Sall forsøkte å drepe ham.    Sonko er 49-årings  opposisjonspolitiker i Senegal. Torsdag 16.mars i Dakar (hovedstad) stilte politikeren for retten i   ærekrenkelsessak mot turistminister Mame Mbaye Niang. 

Etter avhøringen ble Sonko angrepet av politimenn med tåregass : «Etter at politimenn tog meg hjem føler jeg meg svimmel, har vond i magen og pustevansker», klagde Sonko på Twitter. 

Ousmane Sonko er også saksøkt for seksuelt overgrep.Men menneskerettsaktivister i Senegal mener Sonko vil være en betydelig motstander i 2024-presidentvalget mot den nåværende presidenten Macky Sall. Sonko har stått overfor søksmålene siden februar 2021. 

Fri Verden Media  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *