lørdag , 13 juli 2024
Home HUMANITAER Malawi: Over 900 omkom av kolera etter syklon Freddy
HUMANITAER

Malawi: Over 900 omkom av kolera etter syklon Freddy

Nesten 30 000 er smittet med sykdommen, ifølge FN. Over 200 er døde etter katastrofen. 

Ifølge det vitenskapelige tidsskriftet Sciences Presses som siterer FN, døde over 900 (40 barn inkludert) av kolera i Malawi, i sørlige Afrika. Dette er resultatet av syklon Freddy som siden februar  har rammet  Madagaskar, Malawi og Mosambik. I det siste har katastrofen selv medført over 300 døde både i Malawi og i Mosambik. Det meldte den franske TV-stasjonen France 24. 

Sciences Presse fremhever  syklonen Freddy har hatt en varighetsrekord med 34 dager mens den tidligere i det samme området var 31 dager. President i Malawi Lazarus Chakwera  erklærte unntakstilstand. Malawisk regjeringen  frigjorde 1,44 millioner euro til rammede mennesker. Men Chakwera ba om utenlandsk hjelpe, for pengene er ikke tilstrekkelig.  

Fri Verden Media med Sciences Presse og France 24  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *