tirsdag , 16 april 2024
Home LOVEN Dømt til døden for voldtekt i Kamerun
LOVEN

Dømt til døden for voldtekt i Kamerun

-En 36-åring voldtok og drepte sine nieser for fem år siden

-Han ble dømt til døden for det 

-Den siste henrettelsen i Kamerun fant sted på 1980-tallet

Onsdag 17.mai 2023 ble Joel Tankoua dømt til døden i en voldtektssak. Det er Nkongsambas herredsrett som avsa dommen. Nkongsamba ligger sør i Kamerun, i Sentral-Afrika. Herredsretten dømte i tillegg Tankoua til 92 millioner FCFA ( 1 646 008,02 NOK) i erstatning.

I mars 2018 skulle Joel Tankoua passe på sine to nieser etter at deres foreldre deltok i en begravelse. Da var han 31 år gammel. Den eldste jenta var 6 år gammel og den yngste 7 måneder. Tankoua voldtok begge og skadet dem alvorlig. Jentene ble innlagt på Nkongsambas sykehus, der de døde.

Foreldrene fant bare likene da de kom tilbake fra begravelsen. De anga umiddelbart klagemål mot Tankoua. Politiet pågrep Tankoua dager etter.

I Kamerun har henrettelse ikke vært gjennomført siden 1987. Dødsstraff blir automatisk livsvarig fengsel. Men det kamerunske rettsvesenet dømmer fortsatt til døden.

I september 2021 fikk fire gutter dødsstraff i Buea. Dette er hovedbyen i det engelsktalende sørvestlige Kamerun. En militær tingrett i Buea tiltalte dem for å ha deltatt i skoleskyting. Skoleskytingen fant sted i Kumba den 24.oktober 2022. Kumba ligger 72 kilometer fra Buea.  

Fri Verden Media med Actu Cameroun

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *