lørdag , 22 juni 2024
Home LEDELSE EU-valgobservatører trekker seg fra DR Kongo
LEDELSE

EU-valgobservatører trekker seg fra DR Kongo

Foto: Radio Okapi

Observatørene begrunner at de ikke fikk tillatelse til å bruke kommunikasjonsmidler under de kommende valgene.

Ifølge den kongolesiske nettavisen avisen 7 sur 7 som siterer diplomatiske kilder, har EU-valgobservatører kansellert sitt oppdrag i Den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo). Landet skal 20.desember 2023 arrangere president-og parlamentsvalget. EU-valgobservatørene hadde væt i DR Kongo siden 6.november med et team på 13 analytikere og 100 observatører.

Årsaken til kanselleringen er at EU ikke fikk tillatelse fra myndigheter til å bruke satellittkommunukasjonsenheter mellom koordineringsteam i hovedstaden Kinshasa og observatører innlandet. EU vurderte å utplassere valgobservatører i 17 av 26 provinser. Under 2018-valgene i DR Kongo var EU-observatører ikke til stede.

Fri Verden Media/7 sur 7

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *