onsdag , 29 mai 2024
Home LEDELSE Freedom House gir frihetsprisen til en fengslet aktivist fra Kina
LEDELSE

Freedom House gir frihetsprisen til en fengslet aktivist fra Kina

NGO-en utlyste lansering  av Michael J.Abramovitz-Fondet for Frihet for å sterke demokrati i hele verden. 

Freedom House meldte torsdag 9.mai 2024 om at fengslet kinesisk aktivist Wang Bingzhang fikk  frihetsprisen for 2024. Nica Welcome-operasjonens team på sin side ble tildelt Mark Palmer-prisen for 2024. I tillegg kunngjøre Freedom House lansering av Michel J.Abramovitz-Fondet for Frihet, for å sterke demokrati og identifisere trusler mot friheten. 

Nica Welcome var en amerikansk redningsaksjon som i fjor bidro til å gjenforene i USA 200 løslatte nicaraguanske politiske fanger med deres pårørende.  Wang Bingzhang jobber som leger og hører til Kinas  kommunistiske parti. Han har kjempet for demokratiske reformer i Kina. Aktivisten ble bortført i 2022 i Vietnam av kinesiske etterretningsagenter. Etter en hemmelig rettssak ble Wang dømt til døde for spionasje og terrorisme. 

Fri Verden Media  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *