lørdag , 13 juli 2024
Home LEDELSE Sør-Sudan: Salva Kiir-regimet involvert i menneskerettsbrudd
LEDELSE

Sør-Sudan: Salva Kiir-regimet involvert i menneskerettsbrudd

Det fordømmer en rapport FNs kommissær for menneskerettigheter har publisert. 

Medlemmer av regjeringsapparatet og militære toppsjefer i Sør-Sudan begikk grove menneskerettsbrudd. Det viser en rapport FNs kommissær for menneskerettigheter offentliggjorde mandag. Rapporten omtaler seksuell slaveri, voldtekt, summariske henrettelser og massemord. FN fremhever gjerningspersoner ikke ble straffet. 

Rapporten er resultatet av etterforskninger FN har utført i ett år i de seks sør-sudanesiske delstater.   Myndighetene svarte på FNs rapport at det er innblanding i indre anliggender. 

Sør-Sudan ble proklamert som et selvstendig land i 9.juli 2011 etter å ha vært en del av det øverste Sudan. Men selvstendigheten har blitt forgiftet gave for det verdens yngste land. Fra september 2013 til februar 2020 har Sør-Sudan gjennomgått borgerkrig. Krigen medførte over 300 000 døde og 930 000 flyktninger, ifølge menneskerettsorganisasjoner. 

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *