fredag , 24 mai 2024
Home SIKKERHET EU-utenriksministerne må be om våpenhvile i Gaza
SIKKERHET

EU-utenriksministerne må be om våpenhvile i Gaza

Foto: Orient XXI

Amnesty International mener en stopp for den pågående krigen i Gazastripen  vil beskytte tusenvis sivile. 

Mandag 13.november 2023 skal EU-utenriksministerne holde et toppmøte i Belgias hovedstad Brussel. I denne anledningen håper NGO-en Amnesty International EU-ledere vil oppfordre til våpenhvile i Gazastripen. Den 7.oktober 2023 brøyt en konflikt ut mellom israelske soldater og Hamas-krigere. Ifølge Palestinas helsedepartement har Israels angrep drept over 11 180 palestinere og skadet 28 200 andre. Amnesty oppfordrer Hamas til å løslate israelere de tok som gisler. 

Av denne grunn ber Amnesty International gjennom en pressemelding på sitt nettsted, om at de europeiske ministerne oppfordrer begge partene til en øyeblikkelig våpenhvile som menneskerettsorganisasjonen mener vil  beskytte tusenvis sivile liv. Amnesty International lurer på hvordan kan EU-medlemslandene,  istedenfor å fremme våpenhvilen, gi sin politisk og militær støtte til Israel og slå ned på pro-palestinske demonstrasjoner.  

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles