tirsdag , 16 april 2024
Home LEDELSE Tunisia: Opposisjonsleder pågrepet
LEDELSE

Tunisia: Opposisjonsleder pågrepet

Rached Ghannouchi, leder for Ennahdha-partiet. Foto: Le Monde
Rached Ghannouchi, leder for Ennahdha-partiet. Foto: Le Monde

Rached Ghannouchi er anklaget for å ha fremmet borgerkrig på sosiale medier. 

Mandag 17.april 2023 ble leder for opposisjonspartiet  Ennahdha Rached Ghannouchi anholdt av politibetjent hjemme sitt. Det meldte Ennahdha på dets Facebook-side. 3 medlemmer av politisk bevegelsen ble også tatt. Ennahdha er et islamistisk opposisjonsparti i Tunisia. 

Ifølge Anadolu, det tyrkiske nyhetsbyrået som siterer tunisisk innenriksministeren, erklærte Ghannouchi den samme mandag i en viral video på Facebook at å fjerne islamistiske partier i Tunisia kan føre til borgerkrig.  Ennahdhas visepresident Mondher Lounissi hevdet mandag i en pressekonferanse at  Ghannouchi ble nektet adgang til advokaten sin. 

Siden februar har rundt ti opposisjonspolitikere og journalister vært anholdt og kastet i fengsel i Tunisia. De er mistenkt for brudd på statssikkerhet, hvitvasking, terrorisme, blant annet. Landet er styrt av Kais Saied siden desember 2021. I 30.mars 2022 oppløste Saied nasjonalforsamlingen for å samle all makt. 

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *