fredag , 19 april 2024
Home LOVEN Frankrike: Ukrainsk oligark etterlyst i Kiev
LOVEN

Frankrike: Ukrainsk oligark etterlyst i Kiev

Kostyantin Jevago er mistenkt  for underslag. Frankrike nekter å utlevere forretningsmannen hjemlandet på grunn av krigen. 

Kostyantin Jegavo er den tredje rikeste forretningsmannen i Ukraina, ifølge Forbes, det amerikanske tidsskriftet. Jegavo eier gruvegigant Ferrexpo. 27.desember 2022 ble Jegavo pågrepet i den franske hovedstaden Paris. Men politiet friga og satte ham i rettslig tilsyn. 

30.mars avviste ankedomstolen i Paris  utlevering av Jegavo til Ukraina på grunn av pågående krigen i dette landet. Men statsadvokaten henviste saken til Kassasjonsretten i Paris. 

Ifølge ukrainske påtalemyndighetene er  Kostyantin Jegavo mistenkt for underslag av 113 millioner dollar. Underslaget medførte at Finance et Crédit gikk konkurs i år 2015. Finance et Crédit er fransk bankselskap. 

Fri Verden Media med Marianne

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *