torsdag , 18 april 2024
Home LEDELSE Greenpeace sparket ut av Russland
LEDELSE

Greenpeace sparket ut av Russland

-Putin-regimet mener Greenpeaces aktiviteter truer statens sikkerhet

-Greenpeace er en miljøvernorganisasjon

Fredag 19.mai 2023 kunngjorde NGO Greenpeace at den måtte stenge dørene i Russland. Det besluttet den russiske regjeringen. Greenpeace har blitt erklært en «uønsket organisasjon». Greenpeace er en verdensdekkende miljøvernorganisasjon.

Ifølge Russlands riksadvokat truer Greenpeaces aktiviteter  statens sikkerhet. Putin-regimet beskylder NGO-en for både innblanding i landets indre anliggende og propaganda mot Russland.

I år 2013 saksøkte Russland Greepeaces aktivister for protest mot Gazproms oljerigg i Polhavet. Gazprom er et russisk gasselskap. På grunn av den pågående krigen i Ukraina oppløste Russland få menneskerettsorganisasjoner.

Fri Verden Media med Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *