tirsdag , 16 april 2024
Home LEDELSE Russland: Helsinki Gruppe oppløst
LEDELSE

Russland: Helsinki Gruppe oppløst

Menneskerettighetsorganisasjonen er anklaget for å ha brutt lov ved å utføre aktiviteter utenfor Moskva.

Helsinki Gruppe må avslutte sine aktiviteter. Det avgjorde en tingrett i Moskva 25.januar 2023. Helsinki Gruppe er menneskerettighetsorganisasjon grunnlagt i år 1975.

I november 2022 oppdagerte forskere til regjering at Helsinki Gruppe drev med aktiviteter utenfor Moskva, den som bryter sin status. Derfor anla justisminister søksmål.

Advokat til foreningen anket rettsavgjørelsen. Itillegg meldte Helsinki Gruppe at kamp for menneskerettigheter ikke trenger å være  begrenset. Desember 2021 var det Memorial som ble stanset av russiske ledere.

De siste årene har menneskerettighetsaktivister og organisasjoner stått overfor undertykkelse av Putin-regimet. Ting har forverret seg med krigen mot Ukraina.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *