lørdag , 22 juni 2024
Home HUMANITAER Afghanistan: Kvinner gjenopptar hjelpearbeid
HUMANITAER

Afghanistan: Kvinner gjenopptar hjelpearbeid

Internasjonale NGO-er i helsesektor meldte kvinnelige arbeidere er tillat å fortsette med deres jobb i Afghanistan. Forrige måned ble hjelpeorganisasjoner forbudt for kvinner.

Kvinnelige hjelpearbeidere av organisasjonene som The International Rescue Committee, CARE og Save The Children kan gjenoppta deres frivillig jobb  i Afghanistan. Det besluttet afghansk helseminister forrige uke.

Regjeringen fortalte til Reuters at å hindre kvinner i å jobbe for NGO-er ikke var ment for helsetjeneste og matbistand: “Det var misforståelse, for vi aldri forbydde hjelpearbeid til de syke og sultne”, fremhevde ministeren.

Desember 2022 opphevde Taliban-regimet både frivillig arbeid og høyest utdanning for jenter og kvinner. Årsak var at de ikke ønsket å tilpasse kleskoden i islam. Tiltaket påvirket millioner av afghanerne som har vært i nød.

Landet gjennomgår den verdens verste humanitære krise. Talibans avgjørelse ble fordømt av FN, vestlige land og internasjonale organisasjoner verdenen over. FN-visegeneralsekretær Amina Jane Mohamed skal være på besøk i Afghanistan i løpet av uka.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *