fredag , 19 april 2024
Home LOVEN Hviterussland: Loukatchenko-motstander i retten in absentia
LOVEN

Hviterussland: Loukatchenko-motstander i retten in absentia

Svetlana Tikhanovskaïas rettssak startet i Minsk. Politikeren mener hun er offer for hevn på grunn av hennes kamp for demokrati.

Mandag 17.januar 2023 begynte rettssak mot den hviterussiske mostanderen Svetlana Tikhanovskaïa i tingrett i Minsk (hovedstad). Politikeren er tiltalt blant annet for høyforræderi. Svetlana lever i eksil i Litauen med barna sine.

Sveltlana syns rettssaken er parodi og bør anses som Alexandreï Loukatchenkos hevn mot henne. Svetlana utfordret president Alexandreï Loukatchenko i 2020-presidentsvalg. Loukatchenko vant valget med 80,08% av stemmene. Men motstandere syntes det var kontroversiell seieren.

Loukatckenko pleier å undertrykke hviterussiske frie tenkere. 5.januar 2023 var det Nobels fredpris Ales Bialiatski som stilte for retten. Bialiatski utførte kampen for er demokrati og menneskerettigheter i hjemlandet sitt.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *