lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Kamerun: Verdenen fordømmer drapet på Martinez Zogo
LOVEN

Kamerun: Verdenen fordømmer drapet på Martinez Zogo

Bildet til Martinez Zogo etter dødsfallet sitt. Foto: Amplitude FM
Bildet til Martinez Zogo etter dødsfallet sitt. Foto: Amplitude FM

Journalists dødsfall førte til reaksjoner av land og menneskerettighetsorganisasjoner, spesielt de som forsvarer pressefrihet.

(Opplysningen til Fri Verden Media): Drapet på journalist Martinez Zogo i Kamerun har ført til fordømmelser verdenen over. Martinez Zogo var radiosjef for Amplitude FM, en radiostasjon basert i Yaoundé (hovedstad). Der ledet han et program het “Embouteillage”. Dager før hans bortføring 17.januar 2023 avslørte Martinez en korrupsjonsskandale i finansdepartementet.

De første som reagerte over drapet er organisasjoner for pressefrihet. Ifølge Reporters Sans Frontières (Reportere Uten Grenser) er Zogos mord « alvorlig slag mot demokrati og pressefrihet i Kamerun », skrev Sadibou Marong. Han er sjef for organisasjonen i Afrika sør for Sahara. For sin del ba Committee to Protect Journalist om at landets myndigheter åpner “rask og grundig etterforskninger”.

Drapet sjokkerte også vestlige land og institusjoner. Den europeiske union meldte mandag 23.januar ansvarlige for drap må stilles for retten. USA og Frankrikes ambassadører i Kamerun hevde alle regjeringer må både forfremme pressefrihet og sørge for journalisters sikkerhet.

Stemmen til menneskerettighetsorganisasjoner ble også hørt. Amnesty International slo fast at drapet på Zogo ikke må gjenstår ustraffet.

Ifølge regjeringens talesmann René Sadi driver justisen med etterforsninger. Men skal disse medføre rettssak om mange drapstilfeller i dette landet har vært udømt opptil nå?

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *