søndag , 14 april 2024
Home LEDELSE Belgia: 3 iranere i ferd med å bli utvist
LEDELSE

Belgia: 3 iranere i ferd med å bli utvist

Asylsøknadene deres fikk avvist. De frykter å tilbake hjemland for sikkerhet grunner.

En 40 år gammel og 2 unge fra Iran er i ferd med å bli utvist fra Belgia. Ved deres ankomst i landet i november 2022 fylte de ut asylsøknader, der de hevder at  de føler seg i fare i hjemlandet deres. Men asylsøknadene ble avvist av Generalkommissariat for Flyktninger og Statsløse. Mandag 23.januar 2023 nektet iranerne å gå ombord fly til Tyrkia med Iran som endelig reisemål.

Flere mennesker samlet seg på Brussels flyplass for å hindre flygingen. Asylsøkerne risikerer å bli drept om de setter føttene i Iran. Khotan Pakneshan er belgisk statsborger opprinnelig fra Iran. Khotan varslet Belgias statsminister at  asylsøkerne deltok i en protest i Anzali (nord i Iran) før de flyktet landet. Derfor utstedte iranske ledere internasjonal arrestordre mot dem.

Nicole de Moor er Belgias Statssekretær for asylsaker. Hun slo fast at asylsøknadene ikke var godt nok bevist : “Det er riktig at vi må kjempe for at menneskerettigheter blir respektert i Iran. Men det betyr ikke alle iranske innvandrere individuelt er i fare”, hevder de Moor.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *