lørdag , 22 juni 2024
Home SIKKERHET Russland: De ble drept av Putin-regimet
SIKKERHET

Russland: De ble drept av Putin-regimet

Fredag 16.februar 2024 døde Aleksej Navalny i fengsel. Advokaten og opposisjonspolikeren var én av de profilerte kritikerne av Vladimir Putin. Som Navalny gjennomgår frie ytrere i Russland  alle former for forfølgelse. Herunder finnes det listen over Kremls drepte motstandere siden Putins ankomst i makten i 2000.

Ravil Maganov

Ravil Maganov var styresjef for russik oljegigant Loukoïl. Maganov døde 1.september 2022 i Moskva. Ifølge offisiell versjon omkom forretningsmannen av «alvorlig sykdom» mens nyhetsbyråene TASS og Interax opplyste at Maganov falt på bakken fra vinduet til sitt sykehusrom. Men russiske motstandere tror dødsfallet er mistenkt.

Evgueni Prigojine

Evgueni Prigojine var sjef for russisk leiesoldatgruppe Wagner som er til stedet blant annet i Ukraina, Syria og Den sentralafrikanske republikk. Prigozjin ledet statskuppforsøk mot Kreml i juni i fjor.   23.august 2023 døde Wagner-sjefen i flykrasj. Flere vestlige medier opplyste at Kreml stod bak hva de mente var et drap.

Pavel Antov

Det 65 år gamle parlamentsmedlemmet til regjeringspartiet ble funnet død 24.desember 2022 utenfor et hotell i India under juleferie. Pavel Antov kritiserte Russlands invasjon av Ukraina.

Boris Nemtsov

Opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov ble skutt og drept 27.februar 2015 på gate av Moskva da han var på tur med kjæresten sin. I 2012 flyktet Nemtsov til Litauen for å søke om asyl. Boris Nemtsov sa at han fryktet for sitt liv på grunn av sine politiske synspunkter.  

Alexander Perepilichny

Den 44 år gamle milliardæren døde i London 10.november 2012 etter han kastet opp og kollapset under trening. Alexander Perepilichny tjente seg rik i Russland før han rømte til Størbritannia som følge av  dødsfall i varetekt av advokat Sergueï Magnitski. Magnitski avslørte omfattende skattesvindel Kremls mektige oligarker var innblandet i. Perepilichny samarbeidet med både fransk og sveitsisk rettssystemer som undersøkte skandalen.

Anna Politkovskaya

Journalisten Anna Politkovskaya ble skutt og drept 7.oktober 2006 i trapperommet til huset sitt. Politkovskaya var på jobb i avisen Novaïa Gazeta. Pressekvinna kritiserte Russlands grusomheter i Tsjetsjenia.

Alexander Litvinenko

Den 43 år gamle KGB-agenten Alexander Litvinenko døde 23.november 2006 i Storbritannia. KGB er Russlands tidligere etterretningstjenester.  Litvinenko drakk forgjiftet te på bar til et hotell i London. Etterretningsoffiseren var sammen med forretningsmann Dmitri Kovtoun og KBGs tidligere agent Andreï Lougovoï. Kreml mistenkte Litvinenko for å ha samarbeidet med britiske hemmelige tjenester.

Fri Verden Media-7 sur 7.be  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles