tirsdag , 16 april 2024
Home LEDELSE Kambodsja: Voldstrusler mot opposisjonspartier
LEDELSE

Kambodsja: Voldstrusler mot opposisjonspartier

En menneskerettighetsorganisasjon  advarer om at opposisjonspolitikere er utsatt for undertrykkelse av regjeringen måneder før parlamentsvalget. 

23. juli 2023 skal parlamentsvalget avholdes i Kambodsja, sørvest i Asia. I en pressemelding offentliggjort mandag 24.april 2023  avsløret Human Right Watch at syv opposisjonspolitikere sitter i fengsel. Human Right Watch er en internasjonal menneskerettsorganisasjon. Human Right Watch oppfordret til at de blir frigitt. 

Statsministeren Hun Sen er anklaget for voldstrusler mot kambodsjanske motstandere: «i den 9.Januar 2023 erklærte Hun Sen i en tale at opposisjonspartier må velge mellom å anerkjenne rettsvesenet kontrollert av regjeringspartiet, og å bli utsatt for vold», har  Human Right Watch skrevet. 

Etter uttalelsen ble ti aktivister ofre for overfall forrige måned. I tillegg fikk andre fengselstraff. 24.mars 2023 ble Seam Pluk dømt til 30 måneder i fengsel. Pluk er tiltale for å ha registrert sitt parti med forfalskede dokumenter. Pluk er grunnlegger av  Cambodgian National Heart Party, et opposisjonsparti.  12.april arresterte politiet  to aktivister tilhørende Candlelight Party, for den samme årsaken. 

Human Right Watch oppfordret vestlige land til å sørge for at respekt for menneskerettigheter blir betingelse for økonomisk hjelp til Kambodsja. 

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *