tirsdag , 16 april 2024
Home LOVEN Storbritannia: Rwanda er ikke trygt for migranter
LOVEN

Storbritannia: Rwanda er ikke trygt for migranter

Båten fylt med migranter på sjøvei til Europa. Foto: AFP
Båten fylt med migranter på sjøvei til Europa. Foto: AFP

Det hevdet migrantenes advokat i et rettsmøte. 

Mandag 24.april 2023 påsto en gruppe  migranters advokat Raza Hussein at å sende båtmigranter til Rwanda er urettmessig, for det østafrikanske landet er utrygt. Dette erklærte Raza Hussein under rettsmøte i Londons ankedomstol. 

2.april 2023 hevdet Suella Bravermann i et intervju med BBC at Rwanda er et trygt land for migranter som krysset den Engelske kanal med båt til Storbritannia. Suella Bravermann er britisk statsministeren. 

Ifølge migrantenes forsvarer er Rwanda preget av manglende demokrati, der mostandere enten er kastet i fengsel eller drept. For hans del hevdet regjeringens advokat at deportasjonsplannen ble vurdert og godkjent av FNs høykommisær for flyktninger.  

Siden april 2022 har den britiske regjeringen planlagt å utlevere over 4000 ulovlige migranter til Rwanda som er en tredje land.  Av den grunn ble en avtale på 140 millioner dollar inngått med det østafrikanske landet. 

I juni 2022 stoppet Den Europeiske menneskerettsdomstolen flyvningen av den første bølgen migranter. Men i desember 2022 anerkjente Londons Høyesterett at utvisningen er lovlig. 

Fri Verden Media med Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *