fredag , 19 juli 2024
Home LEDELSE Eswatini : Kong Mswati III drepte menneskerettighetsaktivist
LEDELSE

Eswatini : Kong Mswati III drepte menneskerettighetsaktivist

Thulani Maseko var en av få som anla søksmål mot Konge. Før drapet fikk aktivisten trusler av monarken.

21.januar 2023 ble Thulani Maseko drept i hjemme sitt. Det opplyste   Internasjonal Forbundet for Menneskerettigheter på sin nettside. Maseko var kjent som en modig menneskerettighetesforksjemper i Eswatini. Det er kongeriget som finnes i sørlige Afrika. Aktivisten jobbet som advokat.

Organisasjonen meldte at timer før drapet på Thulani Maseko fikk han trusler av kong Mswati III. Kongen regjerer over Eswatini siden 1986. I år 2021 anla Maseko søksmål mot kongen. Årsak var Mswati III endret landets navn fra Swaziland til Eswatini. Advokaten mente at det ikke var gyldig ut av grunnloven.

Denne endringen medførte demonstrasjon som ble hardt og tildels dødelig slått ned på. Maseko var forsvarer til de arresterte i retten. Forbundet kaldte på internasjonale og uavhengige etterforskninger etter hendelsen.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *