fredag , 19 juli 2024
Home LOVEN Iran: To skuespillerinner politianmeldt
LOVEN

Iran: To skuespillerinner politianmeldt

Kvinnene dukket opp på offentlige steder uten hijab. 

Ifølge iranske medier anmeldte moralpolitiet Katayoun Riahi og Pantea Bahram. Det er to berømte skuespillerinner i Iran som offentlig har tatt bort hijab. Bilder av kvinnene uten hijab er virale på sosiale medier. 

For uker siden installerte iranske myndighetene overvåkningskameraer ved gater for å få øye på kvinner uten hijab. I november 2022 ble Katayoun Riahi  anholdt for å ha innlagt bilder av henne uten hijab. Riahi ble løslatt dager etter.  

I flere måneder har protester mot bruk av hijab foregått i Iran. Over 300 ble pågrepet av politimenn under en demonstrasjon i september 2022. Obligatorisk hijab ble innført i år 1979 etter Den iranske revolusjonen. 

Fri Verden Media med Marianne 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *