tirsdag , 16 april 2024
Home SIKKERHET Sudan: Massalit-folkegruppen gjennomgår etnisk rensing
SIKKERHET

Sudan: Massalit-folkegruppen gjennomgår etnisk rensing

Foto: Reuters

Sudans paramilitære gruppe Rapid Support Forces har drept tusenvis i Darfur regionen, inkludert barn.

Fredag 15. desember 2023 avslørte det britiske nyhetsbyrået Reuters at i Sudan har den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF) sammen med allierte arabiske militser, drept tusenvis mennesker tilhørende Massalit-folkegruppen. Den finnes på El Geneina, i Darfur regionen, vest for Sudan. Av de drepte er 33 barn, både små gutter og jenter. De fleste ble skjøt da under angrepet forsøkte de å flykte fra El Geneina med mødrene sine. Kvinner har blitt utsatt for seksuelle overgrep. Massalitene preges av svart hudfarger.

Sist i juli, oppfordret menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch til at Den internasjonale straffedomstolen (ICC) skulle undersøke menneskerettsbruddene FSR og arabiske militser begikk i Darfur. 6.september 2023 innførte USA visumrestriksjoner mot to RSF-ledere for grove krigsforbrytelser. Siden 15.april 2023 har sudanske styrker og RSF-krigere gått løs på hverandre. Krigen medførte over 12 190 døde og over 6,7 fordrevne i og utenfor Sudan, ifølge FNs kontor for koordinering av humanitær innsats.

Fri Verden Media/Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *