torsdag , 23 mai 2024
Home LEDELSE Human Rights Watch sier nei til å sette 2034-VM i fotball i Saudi-Arabia
LEDELSE

Human Rights Watch sier nei til å sette 2034-VM i fotball i Saudi-Arabia

Mohamed Ben Salman, Saudi-Arabias konge. Foto: Le Point
Mohamed Ben Salman, Saudi-Arabias konge. Foto: Le Point

Menneskerettsorganisasjonen mener Saudi-Arabia er et verre forbilde med hensyn til respekt for menneskerettigheter.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kunngjorde den 4.oktober 2023 at Saudi-Arabia har et ønske om å arrangere 2034-Verdensmesterskapet i fotball. I landet skal klubb-VM  avholdes 12.desember 2023 i Djeddah. Dette er Human Rights Watch ikke enig i.

Den verdensdekkende menneskerettsorganisasjonen mener Saudi-Arabia forblir et av de verste forbildene når det gjelder respekt for menneskerettigheter.  Det er et land som Human Rights Watch mener preges av tortur, massemord, dødsstraff, homofobi, brudd på kvinnerett og trusler mot ytrings-og pressefriheten.

I 2017 vedtok FIFA sin egen menneskerettighetspolitikk. I henhold til politikken må FIFA sørge for at ethvert land som utpekes for å arrangere en av FIFA-konkurransene, bør respektere menneskerettigheter, inkludert arbeidsrett. Men FIFA oppfyller ikke denne forpliktelsen. Human Rights Watch meldte at organiseringen av VM i Russland og Qatar, henholdsvis i 2018 og 2022, var like omstridt grunnet regelmessige menneskerettsbrudd i disse to landene.

Fri Verden Media    

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *