lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Australia: Nasjonalforsamlingen ber om løslatelse av Julian Assange
LOVEN

Australia: Nasjonalforsamlingen ber om løslatelse av Julian Assange

Wikileaks’grunnlegger sitter i et fengsel i Storbritannia. USA etterlyser Assange som de mener har offentliggjort sensitive dokumenter om amerikansk hær.

Ifølge fransk radiokanal Radio France Internationale som siterer Agence France Presse, har australsk nasjonalforsamling torsdag 15.februar 2024 vedtatt et forslag om at Julian Assange bør løslates fra fengsel. Australsk journalist har sittet i fengselet i Storbritannias hovedstad London siden april 2019.

I juni 2022 godkjente britisk regjering utlevering av Julian Assange til USA. Året etter sa Londons høyesterett nei til at beslutningen ankes. Men dette kommer to høyesterettsdommere til å vurdere mellom 20. og 21. februar 2024.

Amerikansk regjering etterlyser Julian Assange som tidlig på 2010-tallet har spredd ut gjennom Wikileaks flere topphemmelige dokumenter om USAs militære og diplomatiske handlinger i Afghanistan og Irak. I 2019 ble Assange arrestert etter at han fikk gjemme seg i Ecuadors ambassade i London på 7 år.

Fri Verden Media-RFI

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *