lørdag , 20 april 2024
Home LEDELSE Frankrike: 28 israelere får visumrestriksjon
LEDELSE

Frankrike: 28 israelere får visumrestriksjon

Israelske soldater. Foto: AFP/Anadolu

Franske myndigheter innførte sanksjoner mot israelere innblandet i menneskerettsbrudd i Vestbanken.

Ifølge arabisk TV-kanal Al-Jazeera innførte Frankrikes utenriksdepartement 13.februar 2024 visumrestriksjon mot 28 israelere innblandet i menneskerettsbrudd på Vestbanken, i Palestina. På mandag underskrev fransk, polsk og tysk utenriksministre en felles pressemelding om voldhendelser på okkuperte  Vestbanken, som de mente er uakseptable og må refses.  

Frankrike vurderer å bringe saken til EU. Den franske utenriksministeren Stéphane Séjourné fordømte sterkt kolonisering som han mente bryter folkeretten og må ta slutt. Tidligere er det USA og Storbritannia som uttrykte bekymringer over økning i angrep på  palestinere.  I forrige mandag innførte Storbritannias regjering sanksjoner mot 4 israelske borgere.Siden Israel-Palestina-konflikten brøt ut 7.oktober 2023 har til sammen 28 473 omkommet i krigen.

Fri Verden Media-Al-Jazeera

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *