lørdag , 20 april 2024
Home ARBEIDSRETT Argentina: En domstol blokkerte Javier Mileis arbeidsreform
ARBEIDSRETT

Argentina: En domstol blokkerte Javier Mileis arbeidsreform

Den nye arbeidsmiljøloven ville begrense streikeretten. Fagforbundertok rettslige skritt .

Dette er et stort nederlag for den nyvalgte presidenten for Argentina Javier Milei. Torsdag 4.januar 2024 meldte Euronews om at en domstol i hovedstaden Buenos Aires blokkerte arbeidsreform som 10.desember 2023 Milei kunngjorde. Beslutningen førte til at det største fagforbundet CGT utfordret dekretet. Mileis regjering vurderer å anke dommen.

Dekretet inneholder blant annet kutt i sluttvederlag, begrensning av streikeretten og oppsigelse av en streikende som har deltatt på lockout.  Dommere begrunnet at arbeidsreformen måtte først diskuteres i nasjonalforsamlingen.

Fri Verden Media/Euronews

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *