onsdag , 17 april 2024
Home LOVEN Storbritannia: en aktivist savnet fra russisk fengsel
LOVEN

Storbritannia: en aktivist savnet fra russisk fengsel

Vladimir Kara-Murza har sittet i fengsel i Russland for sine kritikker til angrep på Ukraina.

Storbritannias utenriksminister ber Russland om forklaringer over Vladimir Kara-Murza (42) sitt oppholdssted. Det meldte tirsdag 30. januar 2024 britisk radiokanal BBC.

Kara-Murza en russisk politiker med britisk statsborgerskap. Han er bedre kjent for sine sterke kritikker til Russlands invasjon i Ukraina som startet 24.februar 2022. Han også står imot Putin-regimet som han mener preges av korrupsjon og menneskerettsbrudd.

Ifølge BCC som intervjuet kona hans,  har Kara blitt tatt ut av et fengsel i Sibir han har sittet i siden september 2023, til et ukjent sted. I april i fjor ble aktivisten straffedømt for «høyforræderi». I 2015 og 2017 kom Kara seg unna drapsforsøk.

Fri Verden Media-BBC

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *