onsdag , 17 april 2024
Home SIKKERHET Russiske leiesoldater fra Wagner drepte en prest i CAR
SIKKERHET

Russiske leiesoldater fra Wagner drepte en prest i CAR

Presten Alain Dalia, offer for Wagner i CAR. Foto: Corbeau News
Presten Alain Dalia, offer for Wagner i CAR. Foto: Corbeau News

– Wagner reagerte på angrepet den var gjenstand for i sist april

-Familien til presten mener den katolske kirken må bære ansvaret for dødsfallet

Alain Dalia var prest i Kabos prestegjeld. Kabo ligger nordvest i Den sentralafrikanske republikk (CAR). Sist april banket leiesoldater fra Wagner presten til døden. Den russiske paramilitære gruppen er til stede i CAR med omtrent 1400 leiesoldater. Dalia ble gravlagt forrige uke.  

Sist april angrep uidentifiserte menn  Wagners leier på Kabo. De russiske paramilitære beskyldte den sentralafrikanske hæren for å stå bak angrepet. Wagner-styrkene bestemte seg for å motangripe militærbasen på Kabo og den katolske menigheten de anset som medskyldig.

Med riflekolbe slo Wagner-soldater  presten og en lærling i menighet så hardt at begge ble alvorlig skadd og måtte til sykehus i Bangui (landets hovedstad). Kirken evakuerte lærlingen til utlandet mens presten reiste tilbake Kabo, etter  kirkens ordre. Dalia døde på veien av sine skader. Under begravelsen uttrykte familien til presten at den katolske kirken må bære ansvaret for dødsfallet. I en rapport avslørte FN sist mars at Wagner begikk grove brudd på menneskerettigheter i CAR.

Fri Verden Media med Corbeau News

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *