lørdag , 13 april 2024
Home LOVEN Høyesterett i India avgjør Rahul Gandhis retur til parlamentet
LOVEN

Høyesterett i India avgjør Rahul Gandhis retur til parlamentet

Rahul Gandhi. Foto: AFP
Rahul Gandhi. Foto: AFP

Opposisjonsrepresentant Rahul Gandhi ble dømt i ærekrenkelssak. Øverste dommere har besluttet den motsatte.

Indias høyesterett har suspendert ærekrenkelsesdommen mot opposisjonsleder Rahul Gandhi, en avgjørelse som kan bane vei for politikerens retur til parlamentet.Retten har ikke gitt noen grunn til at Gandhi ble ilagt maksimumsstraff, sier dommer B.R. Gavai.

Høyesterett bestemte fredag at straffeutmålingen mot opposisjonslederen derfor må settes på vent inntil den er endelig behandlet og avgjort.Gandhi er dømt til to års fengsel for kommentarer han kom med i 2019 som en domstol mente var en ærekrenkelse mot Indias statsminister Narendra Modi og andre med samme etternavn.

Dommen førte til at Gandhi ble suspendert fra Indias nasjonalforsamling i mars, ettersom alle som er dømt til to år eller mer i fengsel ikke er kvalifisert til å sitte i parlamentet.Statsminister Modi har en rekke ganger blitt anklaget for å bruke ærekrenkelsesloven for å tvinge kritikere til taushet.

NTB og AFP

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *