fredag , 19 juli 2024
Home LEDELSE Zimbabwere tvunget til å velge regjeringspartiet
LEDELSE

Zimbabwere tvunget til å velge regjeringspartiet

CCCs aktivist demonstrerer i Zimbabwe. Foto: Daily Maverik
CCCs aktivister demonstrerer i Zimbabwe. Foto: Daily Maverik

Aktivister fra det største opposisjonspartiet i Zimbabwe er forfulgt av regjeringspartiet i forkant av valgene.

Aktivister av Citizens Coalition for Change (CCC) fordømmer trakassering fra regjeringspartiet Zimbabwean African National Union-Patriotic Front (ZANU-PF). CCC er det innflytelsesrike opposisjonspartiet i Zimbabwe, et land som finnes sør i Afrika. Landet skal arrangere president-, parlament- og kommunevalgene 23.august 2023.

Under intervjuet til det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press 4.august 2023, påsto CCCs leder Nelson Chamisa at Emmerson Mnangagwa-regimet tyr til både polititjenesten og rettsvesenet for å undertrykke sine partikamerater, forhindre kandidaturer og forstyrre valgkamp. Chamisa la til at på landsbygda er befolkninger tvunget til å velge Mnangagwa og ZANU-PF i de neste valgene.

9.juli forbød politiet møtet CCC arrangerte på Bindura, i utkanten av landets hovedstad Hararé. Årsaken var at området var gresskledd og manglet adkomstveier. I juni var det tretti CCCs aktivister som retten tiltalte for å ha plyndret ZANU-PF sitt anlegg.

Fri Verden Media med Associated Press   

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *