torsdag , 18 april 2024
Home LOVEN Russland: Fengslet politiker i kritisk helsetilstand
LOVEN

Russland: Fengslet politiker i kritisk helsetilstand

Alexei Navalny er alvorlig syk i fengsel etter å ha blitt forgiftet. 

Alexei Navalny sitter i Melekhovo fengsel, 250 km øst i den russiske hovedstaden Moskva. I fjor ble politikeren dømt til 11 år og halv i fengsel i svindelsak. Men flere menneskerettsaktivister mener Navalny er saksøkt av politiske grunner.  

Den britiske avisen The Guardian avslørte fredag Navalny er alvorlig syk. Opposisjonspolitikeren ble forgiftet med Novichok da han reiste til Sibir i år 2020. Navalny mener Russlands president Vladimir Putin står bak giftangrepet. Politikeren gikk ned 8 kilo. Fengselsjefer sier nei til at Navalny blir innlagt på syhehus utenfor fengselet, melder The Guardian. 

Maria Struthers har ansvar for det østeuropeiske byrået av Amnesty Internasjonal, en menneskerettighetsorganisasjon. Hun forklarte til The Guardian at Putin-regimet har gjort umenneskelige Navalnys forvaringsforhold med sikte på at han blir motløs. Alexei Navalny er en av få russiske politikere som kritiserer Vladimir Putin. 

Fri Verden Media med The Guardian

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *