tirsdag , 16 april 2024
Home LOVEN Hannibal Khadafi alvorlig syk i et fengsel i Libanon
LOVEN

Hannibal Khadafi alvorlig syk i et fengsel i Libanon

-Sønnen til den avdøde libyske presidenten Muammar Khadafi har holdt sultestreik i fengsel

-Hannibal Khadafi har sittet i fengsel siden 2015

Hannibal Khadafi (47) er alvorlig syk i et fengsel i den libanesiske hovedstaden Beirut. Hannibal Khadafi er den yngste sønnen til Muammar Khadafi. Muammar Khadafi ble drept i oktober 2011 etter å ha styrt Libya med jernhånd i 42 år. Årsak til Hannibals sykdom er at han har holdt sultestreik for å protestere mot sin lang varetektsfengsling uten rettssak.

Muammar Khadafis sønn har sittet i fengsel siden  2015. De lebanske påtalemyndighetene beskylder Hannibal for Moussa Al-Sadrs bortføring i 1978 i Libya. Den gang var Hannibal tre år gammel. Al-Sadr var en imam i Libanon. Etter Muammar Khadafis fall i 2011 flyktet Hannibal til Algeria. Så reiste han til Syria der han fikk flyktningstatus.

Væpnede menn bortførte Hannibal på grensen mellom Syria og Lebanon. Han trodde at det var journalister som inviterte ham til et intervju. I 2016 siktet en lebanesisk dommer Hannibal for å ha skjult opplysninger om Al-Sadr-saken. De syriske myndighetene har bedt om at Hannibal blir utlevert på grunn av sin flyktningstatus i Syria.

Fri Verden Media med Al-Jazeera  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *