torsdag , 20 juni 2024
Home LEDELSE Bolivia: Opposisjonsleder arrestert for terror
LEDELSE

Bolivia: Opposisjonsleder arrestert for terror

Fernando Camacho mistenkt for deltakelse i statskupp mot tidligere president Evo Morales for 3 år siden. Hans tilhengere sier at det ikke er sant. Politikeren risikerer opptil 20 års fengsel.

28.desember 2022 ble politisk hovedmotstanderen Fernando Camacho (43) anholdt av politiet i Santa Cruzs region han er guvernør for. Santa Cruz ligger øst i Bolivia.  Politikeren ble kjørt til politihus i La Paz, den bolivianske hovedstaden.

Fernando Camacho er siktet for terror. Myndigheter synes at motstanderen var involvert i statskupp som kastet ut presidenten Evo Moralès i år 2019. Moralès skrev på Twitter at Camachos pågripelse er rettferdig: “Endelig skal Camacho svare for statskuppet som førte til tyverier, forfølgelser og massemord”, slo Moralès fast. Påtalemyndigheter kunngjorde at Fernando Camacho risikerer mellom 15 og 20 år i fengsel.

Tilhengere til opposisjonslederen mener at anklagelser ikke er troverdige og sanne. Ifølge hans partis kommunikasjonslag ble Camacho kidnapet av politiet på grunn av hans kamp for demokrati og frihet i Bolivia. For noen dager siden ledet Camacho protest for å kreve folketteling som skal hjelpe til mer setter i nasjonalforsamling og skatteintekter.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *