fredag , 19 juli 2024
Home LEDELSE Journaliststudenter i fare i Indonesia
LEDELSE

Journaliststudenter i fare i Indonesia

-Journaliststudenter er utsatt for overgrep og bortvisning 

-Universitetssjefer stenger ned medier på skoler

Siden 22.mai 2023 har 150 journaliststudenter deltatt i et en uke-foredrag i Solo. Det melder en rapport Human Right Watch (HRW) har offentliggjort. HRW er en verdensdekkende menneskerettsorganisasjon. Solo ligger på Java øya, sentralt i Indonesia. Foredraget handler om forfølgelser studentene er utsatt for på universiteter. Journaliststudentene snakker også om medier universitetssjefer har stengt ned.

Menneskerettsorganisasjonen har skrevet at Perhimpunan Pers Mahasiswa Indonesia opptalte 185 journaliststudenter som har blitt ofre for mobbing, trusler, fysiske angrep og bortvisning fra universitet. Dette fant sted mellom 2020 og 2021. Perhimpunan Pers Mahasiswa Indonesia er journalistikkstudenters forening i Indonesia. Dessuten opptalte Perhimpunan 48 sjefer som truer pressefriheten på universiteter og høyskoler.  

De fleste universitetene i Indonesia har et mediehus. HRW oppfordret den indonesiske regjeringen til å beskytte journalistikkstudenter. I år 1999 vedtok nasjonalforsamlingen en lov som innførte presseråd. I henhold til loven har presserådet kompetanse til å dømme presseforbrytelser.  I 2017 inngikk presserådet avtale med polititjenesten. Ifølge avtalen må politi undersøke ærekrenkelsessaker kun etter presserådets vedtak. Men sakene er regelmessig henvist til politiet.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *