tirsdag , 16 april 2024
Home LEDELSE Enda en fransk TV-kanal forbudt i Burkina Faso
LEDELSE

Enda en fransk TV-kanal forbudt i Burkina Faso

Meditylsinet sitt anlegg i Ouagadougou, hovedstad i Burkina Faso. Foto: Burkina24
Meditylsinet sitt anlegg i Ouagadougou, hovedstad i Burkina Faso. Foto: Burkina24

-La Chaîne Info har ikke lenger tillatelse å vises  i det vestafrikanske landet

-Den franske TV-kanalen har kritisert militærjuntaens kamp mot terrorisme

Torsdag 29.juni 2023 har Conseil Supérieur de la Communication (det landets medietilsyn) besluttet at La Chaîne Info (LCI) må stoppe å sende sine programmer i hele Burkina Faso. LCI er en fransk TV-kanal.

Medietilsynet forklarte at en journalist i LCI, Abnousse Shalmani, påsto i et program sendt 25.april 2023 at terrorgrupper har kontroll på 40% av det burkinske territoriet. Dette har Human Right Watch omtalt i en nylig utgitt rapport. I tillegg hevdet Shalmani at burkinske myndigheter får det vanskelig å knuse terrorisme siden franske soldater ble kastet ut av landet. I nesten 10 år har Burkina Faso opplevd terrorhandlinger i den nordlige delen av landet.

Burkinas militærjunta har ment at franske journalister er terrorgrupper sine talspersoner. I slutten av mars utviste myndighetene to franske journalister av landet. Dager før var det France 24 som måtte stenge dørene sine. Dette er en annen fransk TV-kanal. Desember fjoråret fikk Radio France Internationale forbudet i å sende programmer i Burkina Faso.

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *