fredag , 19 juli 2024
Home HUMANITAER Røde Kors har satt opp appen for å hjelpe migranter
HUMANITAER

Røde Kors har satt opp appen for å hjelpe migranter

Slik ser ut mobilappen satt opp av Røde Kors. Foto: Røde Kors
Slik ser ut mobilappen satt opp av Røde Kors. Foto: Røde Kors

Via appen kan migranter som krysser Sør-og Mellom-Amerika til USA, bli varslet om farlige områder.

RedSafe  er mobilapp Røde Kors har satt opp i Mexico for migranter som til fots krysser sør-og mellom-amerianske grensene til USA. Det opplyser Radio France Internationale (RFI), den verdensdekkende franske radiokanalen.  Ifølge Olivier Dubois, inneholder appen viktige, oppdaterte og troverdige opplysninger. Dubois er Røde Kors’ delegasjonssjef i Mexico og Mellom-Amerika.

Via RedSafe, kan migranter få lokaliseringsplan av de nærmeste leirene og hjelpeorganisasjonene. De kan også få råd og farevarsel om områder som de må unngå.

Røde Kors drømmer om å oppnå nesten 30 000 brukere av denne mobilappen. Den frivillige organisasjonen har opprettet appen for å kjempe mot falske nyheter forårsaket av endringen i USAs migrasjonspolitikk.

Fri Verden Media med Radio France Internationale  

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *