lørdag , 22 juni 2024
Home HUMANITAER Gabon: 21 bekreftet døde etter båtulykke
HUMANITAER

Gabon: 21 bekreftet døde etter båtulykke

15 andre lik funnet etter letting beordret av regjeringen. På søndag var det 6 omkomne som ble meldt. 16  er savnet. 

Søndag 12.mars erklærte Gabons statsminister Bille Bi Nze at 6 lik totalt var funnet, mens 32 var savnet etter kantring av båt kalt Esther Miracle. 

Tirsdag ble 15 funnet av soldater fra luftforsvaret. Det kunngjorde sjef luftforsvaret, kaptein Charles Hubert Bekale Meyong. Antall døde bekreftet er 21. Det betyr at 16 er savnet. 

9. mars 2023 kantret en ferge i Atlanterhavet utenfor Gabon. Dette er et land som ligger sentralt i Afrika. Fergen var på sjøvei fra hovedstaden Libreville til havnebyen Port Gentil. 

Myndighetene har mobilisert luftforsvaret for å lete etter de savnede. Båten var overfylt med 161 passasjerer. Påtalemyndighetene åpnet etterforskning for å finne ut hva var årsaker til ulykken.

Fri Verden Media med Gabon Review 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *