lørdag , 13 april 2024
Home LOVEN Kamerun: Etterforskning av drapet på Martinez Zogo er ferdig
LOVEN

Kamerun: Etterforskning av drapet på Martinez Zogo er ferdig

Rettssaken i forbindelse  med drapet på journalisten Martinez Zogo skal starte straks. Av de 17 tiltalte er eks-etterretningssjefen.  

Fri Verden Media blir kjent med at det militære tribunalet i Kameruns hovedstad Yaounde har 1.mars 2024 avsluttet rettslig etterforskning rundt drapet på journalisten Martinez Zogo. Om noen uker skal rettssaken starte. 17 personer kommer til å ta plass på tiltalebenken.  Av de tiltalte er forretningsmannen Jean Pierre Amougou Belinga, eks-etterretningssjefen Maxime Eko Eko, etterretningstjenestens operasjonsleder oberstløytnant Justin Danwe og journalisten Bruno Bidjang. De fleste er hemmelige agenter. Alle, unntatt Bruno Bidjang, har sittet i varetekt siden 6.mars 2023. Bidjang ble på sin side varetektsfengslet 15.februar 2024

Ifølge rapporten av forhørsdommeren som Fri Verden Media har fått, ble Martinez Zogo  torturert på den grusomme måten nat til 18.januar 2023 på Ebogo 3, i utkanten av Yaounde: « etter å ha blokkert kjøretøyet til Martinez Zogo ved Nkolkondi gendarmeristasjonen, overførte de ham inn i kjøretøyet deres og kjørte ham til et steinbrudd der Eboo [en av de siktede] rev journalistens klær og helte rød olje med mel på kroppen hans før de slo den  med en spesiallaget kabel», skrev dommeren.

Martinez Zogo var en kamerunsk radiovert og sjefen for Amplitude FM, en privat radiokanal i Yaounde. Liket til Zogo ble funnet 22.januar 2023 på Ebogo  3. Noen dager tidligere bortførte uidentifiserte personer journalisten. Martinez Zogo ledet et program kalt «Embouteillage» (trafikkork). Gjennom programmet avdekket Zogo en omfattende korrupsjonsskandale i både finansdepartementet og presidentens kontor. Zogo kritiserte sterkt Jean Pierre Amougou Belinga som han mente var innblandet i skandalen. 

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *