fredag , 24 mai 2024
Home SIKKERHET En aktivist funnet død i Zimbabwe
SIKKERHET

En aktivist funnet død i Zimbabwe

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa. Foto: AFP
Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa. Foto: AFP

Ukjente personer bortførte og drepte aktivisten  i sammenheng med forfølgelser mot opposisjonspolitikere i det sørafrikanske landet. 

Nyhetsbyrået Reuters melder tirsdag 14.november 2023 at aktivist Tapfumaneyi Masaya fra Citizens Coalition for Change (CCC), et opposisjonsparti i Zimbabwe,  ble funnet død  i utkanten av hovedstaden Hararé.  Aktivisten deltok i valgkamp i forkant av mellomvalget som skal avholdes den 9.desember. 

Overfor Reuters fortalte ICCs talsperson Promise Mkwananzi at  Masaya ble bortført forrige lørdag, drept  og dumpet i et forlatt kjøretøy.  Masayas lik ble fraktet til likhus på Parirenyatwa Sykehus, i Harare. For to uker siden ble en CCCs representant kidnappet av uidentifiserte personer. 

CCCs leder Nelson Chamisa var den viktigste rivalen for den sittende presidenten Emmerson Mnangagwa under presidentvalget som 23. august 2023 fant sted. Mnangagwa vant valget  med 52,6% av stemmene.  Men opposisjonen har aldri anerkjent seieren som den har ment resulterer av valgfusk.

 9. desember 2023 skal mellomvalget avholdes. Årsaken som regjeringa fremmer er at 9 CCCs representanter ble tilbakekalt av sitt parti og må av denne grunn bli erstatt. Dette avviser partiet som hevder at brevet som oppfordret representantene til å gå av,  var falsk.   Under presidentvalgkampen  ble CCCs aktivister og tilhengere utsatt for trusler, mobbing, vilkårlig arrest, fengslinger og rettsforfølgelser. 

Fri Verden Media med Reuters  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles