fredag , 24 mai 2024
Home LEDELSE Venezuelansk påtalemyndighet vil undersøke opposisjonens primærvalg
LEDELSE

Venezuelansk påtalemyndighet vil undersøke opposisjonens primærvalg

Venezuelas president Nicolas Maduro. Foto: AFP
Venezuelas president Nicolas Maduro. Foto: AFP

Maduro-regimet mener opposisjonens primærvalg ikke var gjennomsiktig. USA truer landet med nye sanksjoner.

Venezuelas riksadvokat Tarek Saab meldte onsdag 25.oktober at han har åpnet undersøkelser om søndagens primærvalg som opposisjonen arrangerte. Etter avstemningen ble Maria Corina Machado erklært seier som opposisjonskandidat i 2024-presidentvalget.

Maduro-regimet mener primærvalget ikke var gjennomsiktig. Det benektet Machada som la til på hennes X-side (tidligere Twitter) at valgorganiseringen var en monumental utfordring til regjeringen. Forrige uke underskrev både Maduro-administrasjonen og opposisjonen en avtale om å akseptere tilstedeværelsen av internasjonale valgobservatører under de kommende valgene.

USA truer med å innføre på nytt sanksjoner over Venezuelas gass og olje om opposisjonspolitikere ikke kan få nyte deres politiske rettigheter i forkant av presidentvalget. 18.oktober 2023 opphevde Washington disse sanksjonene i bytte mot politiske reformer i Venezuela. Dagen etter ble 5 personer, opposisjonspolitikere inkludert, løslatt fra fengsel.

Fri Verden Media med Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *