torsdag , 23 mai 2024
Home HUMANITAER 114 millioner tvangsflyttet verden rundt i år
HUMANITAER

114 millioner tvangsflyttet verden rundt i år

Sudanske flyktninger i Tsjad. Foto: AFP

Konflikter og menneskerettsbrudd er det som mest forårsaket fenomenet.

Minst 114 millioner mennekser tvangsflyttet rundt om i verden i 2023. Det avsløret onsdag 25.oktober 2023 FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). UNHCR hevdet dette er antallrekord siden FNs kontor begynte datainnsamling i 1975.

Ifølge UNHCR var konflikt det som i Ukraina, Sudan, Burma og Den demokratiske republikken Kongo, forårsaket tvangsflytting i første halvdel av 2023. I Somalia er naturkatastrofe hovedårsaken mens i Afghanistan er humanitærkrise det som tvang mennesker til å befinne seg i andre steder.

Den pågående konflikten i Gazastripen har medført 1,4 millioner fordrevne personer, meldte FNs kontor. UNHCRs sjef Fillipo Grandi klagde på at det internasjonale samfunn feilet å håndtere dette fenomenet:

-Men vi kan ikke gi opp. Med våre partnere vil vi fortsatt presse på for løsninger på flyktningkrisen, påsto Fillipo Grandi

Fri Verden Media med Al-Jazeera  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *