lørdag , 13 juli 2024
Home HUMANITAER 7000 familier fordrevet i Irak grunnet ekstremvær
HUMANITAER

7000 familier fordrevet i Irak grunnet ekstremvær

Foto: Røde Kors

Irakiske myndigheter melder om å ha bistått de fordrevne med nødhjelp.

Det irakiske nyhetsbyrået Shafaq News meldte fredag 24.november 2023 basert på immigrasjonsdepartementets avsløring, om at 7000 familier flyktet fra de irakiske sørlige provinsene som Basra, Dhi Qar og Maysan, til andre områder på grunn av ekstremvær. Av disse menneskene er skoleelever.

Ifølge immigrasjonsdepartementets talsperson Abbas Jihakir opplever disse områdene en tøff tørke som påvirker elvene Eufrat og Tigris, og har derfor ført til vannmangel. Jihakir la til at de fordrevne familiene levde av jordbruk og storfeavl på sine hjembyer.

Abbas Jihakir påpekte at menneskene fikk blant andre mat, helseutstyr, madrasser og kjøleskap, fra lokale myndigheter. I tillegg bisto myndighetene skoler i landsbygda som de fordrevne flyktet til.

Fri Verden Media/Shafaq News

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *