tirsdag , 16 april 2024
Home LOVEN Kamerun: Hovedmistenkt arrestert etter drapet på Martinez Zogo
LOVEN

Kamerun: Hovedmistenkt arrestert etter drapet på Martinez Zogo

En berømt forretningsmann ble pågrepet torsdag kveld av gendarmkorpset. Jean Pierre Amougou Belinga var den som journalisten fordømte mest før han ble drept.

Ifølge troverdige kilder som tok kontakt med Fri Verden Media har forretningsmannen Jean Pierre Amgou Belinga blitt pågrepet av gendarmkorpset torsdag 2. februar 2023. Akkurat nå sitter Amougou Belinga i celle der han venter på å bli avhørt. Dager før var det etterretningssjef og to hemmelige agenter som ble tatt.

27.januar 2023 beordret president Paul Biya etterforksninger etter drapet på journalisten Martinez Zogo. Både politi og gendarmkorps har ansvar for avhøringer. Amougou Belinga er best kjent i Kamerun for å være allmektig på grunn av sitt sterke forhold til justisminister Laurent Esso og finansminister Louis Paul Motaze.

Martinez Zogo var en berømt programleder som hadde jobbet i ulike radiostasjoner i Yaoundé (hovedstad). Om kvelden 17.januar ble han bortført, og liket hans funnet  22.januar i  Ebogo, nord i Yaoundé.

Før kidnappingen avslørte journalisten en korrupsjonsskandale både i finansdepartement og i presidents kontor. Det var under programmet “Embouteillage” sendt av Amplitude FM, en radiostasjon han var sjef for.

Fri Verden Media  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *