lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Kenya: Politimann dømt til døden for drap på advokat
LOVEN

Kenya: Politimann dømt til døden for drap på advokat

To andre fikk opptil 30 års fengsel. De ble funnet skyldige juli 2022 for drapet som fant sted i 2016.

3.februar 2023 ble politimann Frederick Leliman dømt til døden i Nairobi, hovedstaden i Kenya. Det opplyser Agence France Presse, det franske nyhetsbyrået. 2 av kollegaene hans fikk 24 og 30 år i fengsel. Tingretten fant dem skyldige i juli 2022.

Lovmennene var tiltalt for drapet på advokat Willie Kimani, hans kunder Josephat Mwenda og en taxisjåfør. Dødsfallet var resultat av tortur de ble utsatt for. Hendelsen skjedde den 23.juni 2016. De tre likene ble funnet dager etter i en elv som kalles Ol Donyo, sør-øst i Nairobi.

Mwenda anmeldte en politisjef som skøyt på beinet hans i april 2015. Av den grunn ble mannen utsatt for trusler slik at han ga opp å angi saken. De 3 dømte politimennene har sagt at de vil anke rettsavgjørelse.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *