onsdag , 17 juli 2024
Home LEDELSE Peru : Nasjonalforsamlingen avviste avstemninger planlagt neste desember
LEDELSE

Peru : Nasjonalforsamlingen avviste avstemninger planlagt neste desember

Peruanere ville at valget avholdes så tidlig som mulig. Men de fleste representantene valgte april 2024.

Siden Pedro Castillos fall den 7.desember 2022 har hans tilhengere stormet gater for å demonstrere. Årsaken er at de ønsker at avstemninger avholdes tidligest, og at den nåværende presidenten Dina Boluarte går av.

Demonstrantene har i likhet med Boluarte foreslått desember 2023 som dato for valgene. Men tordag 2.februar 2023  avgjorde flertallet av representantene at avstemningene kommer til å finne sted i april 2024. Avgjørelsen medførte raseri fra mange peruanere.

Nasjonalforsamling er delt i forbindelse med at det avholdes valg. Noen representanter støtter desember 2023 som dato. Andre mener de må bli sittende  inntil mandatet deres tar slutt.

Tidligere president Pedro Castillo sitter i fengsel etter statskuppet som kastet ham ut. Castillo forsøkte å oppløse parlamentet. Boluarte var hans visepresident. Hun overtok makten etter statskuppet.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *