lørdag , 13 april 2024
Home LOVEN Irak: Ung jente drept av hennes far
LOVEN

Irak: Ung jente drept av hennes far

Familien mener det er æresdrap. Vold i hjemmet forblir ustraffet i Irak.

Iraks innenriksminister Saad Maan meldte fredag på Twitter at Tiba Al-Ali (22) ble drept av hennes far i byen Diwaniya den 31. januar 2023. Det opplyser Al-Jazeera, den arabiske TV-stasjonen. Al-Ali var en berømt Youtuber som hadde sendt videoer om sitt privatliv.

Dødsfallet fant sted etter uenighet mellom den unge jenta og familien hennes. I  2017 reiste Al-Ali med familiemedlemmer til Tyrkia. Men hun foretrakk å bli i Tyrkia mens familien hennes dro tilbake til hjemlandet.

I den siste tiden prøvde politisjefer fra Diwaniya å mekle mellom Al-Ali og pappaen hennes ved retur til Irak. Men noen dager seinere ble Youtuber Al-Ali funnet død. I Irak er det ingen lov som straffer vold i hjemmet. Av den grunn kan ofre heller ikke anlegge søksmål. Familien til jenta mener det er æresdrap.

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *