lørdag , 20 april 2024
Home LOVEN Kamerun: Etterretningssjef avhørt om Martinez Zogos sak
LOVEN

Kamerun: Etterretningssjef avhørt om Martinez Zogos sak

Politi og gendarmkorps har startet etterforskning etter drapet på journalisten. Hemmelig agent ble anholdt.

Ifølge troverdige kilder som tok kontakt med Fri Verden Media har sjefen for Kameruns etterretningstjenester Maxime Eko Eko blitt avhørt fra tirsdag 31.januar.

Faktisk ordnet president Paul Biya etterforksninger etter drapet på journalisten Martinez Zogo. Både politi og gendarmkorps har ansvar for avhøringer.

Fri Verden Media ble opplyst om at toppsjefen i hemmelige tjenester sitter i celle. Han heter løytnant-obersten Danwe Justin. Han var den som ledet operasjonen til Zogos dødsfall, ifølge opplysninger.

Martinez Zogo var en berømt programleder som hadde jobbet i ulike radiostasjoner i Yaoundé (hovedstad). Om kvelden 17.januar ble han bortført og liket hans oppdaget 22.januar nord i byen Ebogo.

Dager før kidnappingen avslørte journalisten en korrupsjonsskandale både i finansdepartement og i presidents kontor. Det var under programmet “Embouteillage” sendt av Amplitude FM, en radiostasjon han var sjef for.

Mange ganger pekte Martinez Zogo på en forretningsmann involvert i skandalen. Han heter Jean Pierre Amougou Belinga.  Belinga er best kjent i Kamerun for å være allmektig på grunn av sitt sterke forhold til justisminister Laurent Esso og finansminister Louis Paul Motaze.

Flere tror arrestasjonen av den hemmelige agenten kommer til å være en parodi så lenge hovedmistenkt Amougou Belinga ikke stilles for retten.

Fri Verden Media  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *