lørdag , 13 april 2024
Home SIKKERHET DR Kongo: USA etterlyser en farlig væpnet opprørsleder
SIKKERHET

DR Kongo: USA etterlyser en farlig væpnet opprørsleder

Millioner på spill for arrestasjon av ham. 

Torsdag meldte USAs ambassade i Den Demokratiske Republikken Kongo at Seka Musa Baluku er etterlyst. Musa Baluku er leder for Allied Democratic Forces. Dette er en væpnet opprørsgruppe som finnes øst i DR Kongo.

I år 2019 sverget Baluku troskap til Den Islamistiske Staten, en berømt terrorgruppe. 5 millioner dollar står på spill for den som lykkes i å befinne opprørslederen. Dette løftet følger etter et belønningsprogram for rettferdighet  som det amerikanske utenriksdepartementet  innførte i år 1984.

Ifølge USAs ambassade er Musa Baluku en ugandisk borger født i 1975. Hans væpnede gruppe holder på med å begå krigsforbrytelser i østlige DR Kongo og i nabolandet Uganda. Ved å drepe, voldta, lemleste og bortføre sivile, hevder amerikanske diplomater.

Fri Verden Media med Agence France Presse

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *