lørdag , 22 juni 2024
Home LEDELSE Kambodsja: Opposisjonsleder dømt til 27 år i fengsel
LEDELSE

Kambodsja: Opposisjonsleder dømt til 27 år i fengsel

Dommere fant Kem Sokha skyldig  i en forræderisak. Politikeren ble pågrepet i 2017. 

Torsdag kveld ble Kem Sokha dømt til 27 år i fengsel. Sokha er en opposisjonsleder  i Kambodsja. En kommunal domstol i Phnom Penh(hovedstad) avsa dommen i forræderisaken. Domstolen avgjorde i tillegg at Sokha er utestengt fra både politisk aktivitet og stemmerett.

Kem Sokha hadde vært leder for CNRP. Dette er et parti som den kambodsjanske regjeringen oppløste. På den måten (Slik) kunne statsminister Hun Sen bli gjenvalgt i 2018. I September 2017 ble Sokha anholdt hjemme av politi og kjørt til fengsel. Politikeren ble siktet for konspirasjon mot Kambodsja.

Sokha har alltid ment at han ønsker å overta makten gjennom valg. USAs ambassadør i Kambodsja fordømte sterkt rettsavgjørelsen på Twitter. Patrick Murphy viste seg sjokkert over at rettssaken var basert på skapte beviser og dommeres uavhengighet var krenket.

Fri Verden Media med Al-Jazeera

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *